mandag den 9. juli 2012

Opskrift: Hjemmelavet sukrin melis og sukrin vaniljesukker


Jeg har gået i flere uger og spekuleret over det med sukrin melis - hvorfor det skulle være så meget dyrere end almindelig sukrin, når man regner ud i pris pr. gram.
Jo jo, melis er jo pulveriseret, og det kræver selvfølgelig en ekstra arbejdsproces, men det kunne man vel gøre selv?
Som sagt så gjort - så i dag har jeg puttet almindelig sukrin i min Bamix Processor med pulverdisc for at pulverisere sukrinen. Det virkede fuldstændig efter hensigten.
Så nu har jeg sukrin melis til samme pris som sukrin.
Hvor smart er det lige.
Så kunne jeg nemlig få rørt sukrin i koldskål uden at der var problemer med at sukrinen ville opløses.

Det kræver dog en minihakker eller foodprocessor som er meget effektiv til de små korn - men mon ikke der findes andre maskiner der også kan klare opgaven.

Samtidig skulle jeg bruge vanilje til koldskålen - og vanilje har det med at klumpe hvis man bare rører vaniljekorn direkte i koldskål, eller andre væsker. Normalt kværner jeg kornene ud i lidt sukker, men da jeg nu brugte melis til koldskålen kom tanken om at lave vaniljesukrin - eller sukrin vaniljesukker - eller måske vanilje sukrin melis?
Du må selv vælge hvad du kalder det.

Jeg blendede vaniljekorn i Bamixen sammen med sukrin melis, og skar de tomme stænger i mindre stykker og lagde dem i glasset også - håber så de også vil afgive smag, ligesom i almindeligt sukker.

Jeg skal dog sige at jeg ved ikke hvor længe denne vaniljesukrin kan holde sig - sukker er jo konserverende i sig selv, men sukrin har ikke samme egenskab.
Så hvis du vælger at lave en portion så start med en mængde sukrin der passer til en enkelt stang, og hold øje med glasset.
Der kommer en opdatering når jeg har lidt viden om hvor længe vaniljen kan holde sig.
Jeg har nu en fornemmelse af at glasset bliver tømt ganske naturligt inden det når at blive dårligt.