torsdag den 15. november 2012

Ny fane med butikker og ingredienser

Jeg har fået en forespørgsel fra en læser via Facebook, om jeg ville give lidt tips til hvilke ingredienser jeg bruger i low carb madlavningen, og hvor de med fordel kan købes.
Derfor er der nu kommet et ekstra faneblad i toppen hvor jeg skriver lidt om de netshops jeg bestiller hos, og nogle af de ting jeg har bestilt og brugt indtil nu.
Listen over ingredienser er slet ikke udtømmende (jeg skal vist en tur på hovedet i skabe og skuffer for at blive mindet om hvad jeg egentlig har stående først) - men nogle af de vigtigste ting er med, og så bliver der løbende fyldt op.

Klik her for det direkte link.

Opskrift: Champignons og spegepølse i fløde og kål (Nemt & Hurtigt Vol. I)Jer der også blogger, kender i det at man har alt for mange kladder liggende man aldrig får færdiggjort, fordi så mangler der lige lidt tekst, så skal der overføres billeder og de skal rettes til og gøres pænere og gøres ved, og så ender det med at man pludselig har 20+ indlæg liggende man aldrig får udgivet.
Fordi det hele nogle gange skal være lidt for perfekt. (Og de 20+ indlæg - det er kun på den her blog - på den anden er tallet nok nærmere 50).
(Og ja, jeg redigerer altså i mine billeder, især her i vintermånederne hvor der mangler dagslys).

Kender nogle af jer også det, at man tit ikke får vist det man laver på 10 minutter og som er meget simpelt, fordi det igen er lige som om et indlæg helst skal være lidt for perfekt?

Jeg kender det - og derfor har jeg nu taget den beslutning at jeg vil blive bedre til at vise de ting som måske ikke lige har de pæneste billeder, eller som egentlig ikke indeholder en decideret opskrift, men måske mere bare en fremgangsmåde eller inspiration.
Tit får jeg nemlig selv god inspiration fra andre blogs som er gode til den slags, så - i hvert fald for min egen skyld, lægger jeg nu ud med dagens aftensmad, som blev til efter et meget uinspireret kig ind i køleskabet, og var færdig på noget der ligner max. et kvarter.
Der var champignons der skulle udryddes - en rest god oksespegepølse som jeg tager op af fryseren i mindre portioner - et skvæt piskefløde som havde været åben en uges tid og som reelt kun kunne holde sig til den 8. men som viste sig stadig at smage fint (den blev dog suppleret op fra en ny karton) - og så noget hakket grønkål og hakket rosenkål som stod klar i bøtter så der var nem råkost, hvis det var at det var dét, man havde lyst til en dag.

Det blev til en gang mættende og egentlig ret velsmagende aftensmad.

Champignons og spegepølse i fløde og kål:
ca. 1-1 1/2 person (jeg kunne godt have spist hele portionen men havde heller ikke fået frokost i dag - det lykkedes mig at styre mig og levne ca. 1/3 til frokost i morgen)

250 g champignons i tern

salt
ca. 100 g god spegepølse, gerne af okse, i små tern (eller en god kvalitets grillpølse)
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk tørret timian
3 dl fløde
et lille nip chipotle chili
2 håndfulde hakket frisk grønkål
2 håndfulde hakket frisk rosenkål

Varm en pande godt op og rist champignons med lidt salt til de begynder at brune - hvis der er nok varme på panden skal de helst ikke nå at smide så meget væske.
Når de er gyldne, tilsættes spegepølsen og den ristes med ved god varme til den ikke afgiver mere fedt (den jeg brugte er ret fedtfattig, så der kom næsten ingenting).
Skru lidt ned for varmen og svits hvidløg med et minuts tid uden at det bruner.
Tilsæt timian og fløde og kog fløden lidt ind - smag til med chipotle og evt. lidt mere salt, afhængig af hvor salt pølsen er.
Tilsæt grønkål og rosenkål og svits et par minutter til det hele er varmet igennem.
Server.

Konklusion:

Som skrevet - meget nem og hurtig mad som mætter godt, og selvom den indeholder temmelig meget fløde (man kunne nok også godt nøjes med lidt mindre mængde) så er der alligevel også pænt mange grøntsager i - og, selvfølgelig vigtigst af alt, meget få kulhydrater.
Grønkål og rosenkål kunne sagten erstattes af feks. blomkål og broccoli, eller spidskål eller hvidkål - eller hvad man nu har lyst til af grøntsager.
Sådan dér - det var første omgang af Nemt & Hurtigt.
(Og knapt så opstillede billeder).