torsdag den 15. november 2012

Opskrift: Champignons og spegepølse i fløde og kål (Nemt & Hurtigt Vol. I)Jer der også blogger, kender i det at man har alt for mange kladder liggende man aldrig får færdiggjort, fordi så mangler der lige lidt tekst, så skal der overføres billeder og de skal rettes til og gøres pænere og gøres ved, og så ender det med at man pludselig har 20+ indlæg liggende man aldrig får udgivet.
Fordi det hele nogle gange skal være lidt for perfekt. (Og de 20+ indlæg - det er kun på den her blog - på den anden er tallet nok nærmere 50).
(Og ja, jeg redigerer altså i mine billeder, især her i vintermånederne hvor der mangler dagslys).

Kender nogle af jer også det, at man tit ikke får vist det man laver på 10 minutter og som er meget simpelt, fordi det igen er lige som om et indlæg helst skal være lidt for perfekt?

Jeg kender det - og derfor har jeg nu taget den beslutning at jeg vil blive bedre til at vise de ting som måske ikke lige har de pæneste billeder, eller som egentlig ikke indeholder en decideret opskrift, men måske mere bare en fremgangsmåde eller inspiration.
Tit får jeg nemlig selv god inspiration fra andre blogs som er gode til den slags, så - i hvert fald for min egen skyld, lægger jeg nu ud med dagens aftensmad, som blev til efter et meget uinspireret kig ind i køleskabet, og var færdig på noget der ligner max. et kvarter.
Der var champignons der skulle udryddes - en rest god oksespegepølse som jeg tager op af fryseren i mindre portioner - et skvæt piskefløde som havde været åben en uges tid og som reelt kun kunne holde sig til den 8. men som viste sig stadig at smage fint (den blev dog suppleret op fra en ny karton) - og så noget hakket grønkål og hakket rosenkål som stod klar i bøtter så der var nem råkost, hvis det var at det var dét, man havde lyst til en dag.

Det blev til en gang mættende og egentlig ret velsmagende aftensmad.

Champignons og spegepølse i fløde og kål:
ca. 1-1 1/2 person (jeg kunne godt have spist hele portionen men havde heller ikke fået frokost i dag - det lykkedes mig at styre mig og levne ca. 1/3 til frokost i morgen)

250 g champignons i tern

salt
ca. 100 g god spegepølse, gerne af okse, i små tern (eller en god kvalitets grillpølse)
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk tørret timian
3 dl fløde
et lille nip chipotle chili
2 håndfulde hakket frisk grønkål
2 håndfulde hakket frisk rosenkål

Varm en pande godt op og rist champignons med lidt salt til de begynder at brune - hvis der er nok varme på panden skal de helst ikke nå at smide så meget væske.
Når de er gyldne, tilsættes spegepølsen og den ristes med ved god varme til den ikke afgiver mere fedt (den jeg brugte er ret fedtfattig, så der kom næsten ingenting).
Skru lidt ned for varmen og svits hvidløg med et minuts tid uden at det bruner.
Tilsæt timian og fløde og kog fløden lidt ind - smag til med chipotle og evt. lidt mere salt, afhængig af hvor salt pølsen er.
Tilsæt grønkål og rosenkål og svits et par minutter til det hele er varmet igennem.
Server.

Konklusion:

Som skrevet - meget nem og hurtig mad som mætter godt, og selvom den indeholder temmelig meget fløde (man kunne nok også godt nøjes med lidt mindre mængde) så er der alligevel også pænt mange grøntsager i - og, selvfølgelig vigtigst af alt, meget få kulhydrater.
Grønkål og rosenkål kunne sagten erstattes af feks. blomkål og broccoli, eller spidskål eller hvidkål - eller hvad man nu har lyst til af grøntsager.
Sådan dér - det var første omgang af Nemt & Hurtigt.
(Og knapt så opstillede billeder).

6 kommentarer:

 1. Hurra for mere hverdagsprægede indlæg også! Ofte synes jeg faktisk det er den slags, der inspirerer mest - da det jo oftest er hverdagsmad, man laver :)
  Og ja, jeg kender alt for godt det med at have halvfærdige kladder liggende - og opskrifter, som reelt er gode, men hvor man måske ikke lige har fået taget nok/gode billeder til. Sheesh ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Xenia: Nemlig ja - altså nu er det jo heller ikke fordi jeg normalt kun blogger om weeekend-mad, men jeg har bare ikke været god til at vise når rester feks. bliver udnyttet til noget helt andet, eller noget meget simpelt som egentlig smager godt.
   Ja det er frygteligt som de indlæg kan hobe sig op - og går man tilbage til nogle gamle nogen, så mangler der typisk et eller andet i dem, som man så ikke kan huske længere. Måske jeg bare skulle slette nogle af dem :-)

   Slet
 2. Hej Heidi,
  Lækker ret, som minder meget om min squashpasta a la creme med svampe & chorizo. Mums!
  Jeg er netop i hvidkåls-tænkeboks... måske det skal laves til sådan en ret.
  Uafsluttede indlæg er ikke noget, jeg gør det meget i. Jeg laver gerne de meget hverdagsprægede og skriver dem ind i min hverdag, så de kommer ikke til at vente. Billederne bærer så præg af det manglende dagslys, men sådan er det bare ;-)
  Ha' en dejlig fredag.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. frk. sveske: Tak - den må jeg tjekke ud, din squash pasta!
   Jeg er også træt af at have så mange uafsluttede indlæg liggende, men det er lige som tiden bare indhenter mig - og jeg har gang i en masse andet, så jeg aldrig når det jeg gerne vil.
   Døgnet har desværre for få timer :-)
   Lidt forsinket - god søndag aften til dig!

   Slet
 3. En rigtig god ide - det skrevne ord er det vigtigsye - m.h.t. foto, det betyder intet, det er jo ingen fotokonkurrence - men en blog. Opskriften lyder skøn - hurra for pølse og fløde - ikke væærst at være på low carb:-)
  Mange hilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte: Jeg ved godt det ikke bør betyde så meget med billederne - men jeg kan jo godt selv lide at se på flotte billeder af mad, og vil gerne at mine egne i hvert fald bliver så pæne som min fantasi og omstændighederne tillader :-)
   Ja det er skønt når man med få midler og ellers lidt kedelige rester kan få noget velsmagende ud af det, og så på så kort tid!

   Slet