fredag den 6. juli 2012

Opskrift: Morgenmadspandekager med hytteost


Det ser ud til at være ret populært at spise pandekager til morgenmad når man spiser low carb, og det skulle da også prøves her.
Jeg har forsøgt mig med et par forskellige opskrifter, med lidt tilretninger - fælles for dem er at udgangspunktet er æg og hytteost. Det giver en masse proteiner som gerne skulle kunne holde én kørende til frokosttid - måske med et enkelt lille mellemmåltid, afhængigt af hvor tidligt man spiser morgenmad.

Den version der bliver standard herhjemme fremover er fra Madbanditten. De smager godt, mætter godt, og er ret nemme at vende på panden, modsat en anden udgave jeg har prøvet, som jeg ikke længere har linket på. Og så synes jeg faktisk de smager bedst når de er kolde - hvilket er meget praktisk da jeg laver 10-12 stykker ad gangen, og har dem stående på arbejde så jeg kan få dem som morgenmad når de andre får franskbrød om formiddagen.

Jeg har indtil videre "krydret" mine med kanel, vanilje og tørret appelsinskal, men mulighederne er mange - der kunne tilsættes kokosmælk eller kardemomme, og hvis man udelod sødemidlet og i stedet tilsatte lidt salt, kunne man sikkert bruge dem som madpandekager, omend de er lidt svære at få tynde nok til at rulle om noget.
Men så må man jo bare toppe fyldet ovenpå pandekagen.
Det er jo heller ikke forbudt.

Morgenmadspandekager med hytteost:
ca. 5-6 stk.

3 æg
200 g hytteost (jeg bruger 1,5% fedt)
2 spsk kokosmel (eller ideelt set kokosfibre, men dem har jeg ikke fået hjem endnu)
1 spsk Sukrin
1 spsk FiberHusk
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljeekstrakt
1 tsk tørret appelsinskal
smør eller kokosolie til stegningen

Blend æg grundigt med hytteosten hvis du gerne vil have osten uden de små klumper. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend sammen. Lad dejen stå 5-10 minutter til den bliver synligt tykkere, som havregrød - FiberHusk opsuger væske, så hvis du laver pandekagerne med det samme, vil dejen sandsynligvis være blevet tykkere inden du er færdig.
Smelt smør eller kokosolie på en pande ved god varme og læg dejen på panden med en ske i klatter, og bred dem lidt ud. Jeg laver 5 ad gangen på en almindelig stor pande.
Vent med at vende dem til de er hævet lidt op og blevet brunlige på overfladen - så skulle de være nogenlunde nemme at have med at gøre (de vil flyde lidt ud undervejs).
Steg dem på begge sider til de er gyldne og færdigbagte. Spis med det samme eller køl dem af og opbevar på køl. Kan sagtens holde nogle dage i køleskab.

Konklusion:

De har en skøn smag af kanel og appelsinskal, uden at det bliver for meget - faktisk tror jeg nok jeg vil tilsætte lidt mere næste gang.
De kan sagtens bare spises som de er, uden tilbehør, men jeg kunne forestille mig at de også var gode som Jane serverer dem, med lidt jordbær/rabarberkompot.
Det skal prøves en dag i en weekend, hvor der er tid.