fredag den 6. juli 2012

Opskrift: Morgenmadspandekager med hytteost


Det ser ud til at være ret populært at spise pandekager til morgenmad når man spiser low carb, og det skulle da også prøves her.
Jeg har forsøgt mig med et par forskellige opskrifter, med lidt tilretninger - fælles for dem er at udgangspunktet er æg og hytteost. Det giver en masse proteiner som gerne skulle kunne holde én kørende til frokosttid - måske med et enkelt lille mellemmåltid, afhængigt af hvor tidligt man spiser morgenmad.

Den version der bliver standard herhjemme fremover er fra Madbanditten. De smager godt, mætter godt, og er ret nemme at vende på panden, modsat en anden udgave jeg har prøvet, som jeg ikke længere har linket på. Og så synes jeg faktisk de smager bedst når de er kolde - hvilket er meget praktisk da jeg laver 10-12 stykker ad gangen, og har dem stående på arbejde så jeg kan få dem som morgenmad når de andre får franskbrød om formiddagen.

Jeg har indtil videre "krydret" mine med kanel, vanilje og tørret appelsinskal, men mulighederne er mange - der kunne tilsættes kokosmælk eller kardemomme, og hvis man udelod sødemidlet og i stedet tilsatte lidt salt, kunne man sikkert bruge dem som madpandekager, omend de er lidt svære at få tynde nok til at rulle om noget.
Men så må man jo bare toppe fyldet ovenpå pandekagen.
Det er jo heller ikke forbudt.

Morgenmadspandekager med hytteost:
ca. 5-6 stk.

3 æg
200 g hytteost (jeg bruger 1,5% fedt)
2 spsk kokosmel (eller ideelt set kokosfibre, men dem har jeg ikke fået hjem endnu)
1 spsk Sukrin
1 spsk FiberHusk
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljeekstrakt
1 tsk tørret appelsinskal
smør eller kokosolie til stegningen

Blend æg grundigt med hytteosten hvis du gerne vil have osten uden de små klumper. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend sammen. Lad dejen stå 5-10 minutter til den bliver synligt tykkere, som havregrød - FiberHusk opsuger væske, så hvis du laver pandekagerne med det samme, vil dejen sandsynligvis være blevet tykkere inden du er færdig.
Smelt smør eller kokosolie på en pande ved god varme og læg dejen på panden med en ske i klatter, og bred dem lidt ud. Jeg laver 5 ad gangen på en almindelig stor pande.
Vent med at vende dem til de er hævet lidt op og blevet brunlige på overfladen - så skulle de være nogenlunde nemme at have med at gøre (de vil flyde lidt ud undervejs).
Steg dem på begge sider til de er gyldne og færdigbagte. Spis med det samme eller køl dem af og opbevar på køl. Kan sagtens holde nogle dage i køleskab.

Konklusion:

De har en skøn smag af kanel og appelsinskal, uden at det bliver for meget - faktisk tror jeg nok jeg vil tilsætte lidt mere næste gang.
De kan sagtens bare spises som de er, uden tilbehør, men jeg kunne forestille mig at de også var gode som Jane serverer dem, med lidt jordbær/rabarberkompot.
Det skal prøves en dag i en weekend, hvor der er tid.

7 kommentarer:

 1. Hej.

  Hvor spændende - har først nu set din blog. Er selv på samme kur - Kalder den ketolyskuren.Jeg har været på kuren i ca 7 uger. Vil spændt føle dig Heidi.
  Mange hilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte: Tak fordi du følger med - håber jeg kan bidrage med lidt inspiration!
   Ja kosttypen kan hedde mange ting, og jeg lægger mig ikke fast på én, men tager lidt fra det hele. Det tror jeg fungerer bedst for mig (især når der også stadig skal være plads til almindelig mad i weekenderne, og når man er i byen og har gæster).

   Slet
 2. Er i nattevagt, og sidder og drømmer om den mad jeg skal have inden jeg skal sove i morgen tidlig, det bliver så disse lækre pandekager. Det tiltaler mig meget at få mine morgenproteiner på en anden måde end i form af kød, om morgenen, da det kan blive liiidt for meget for mig. Mums. Tak for inspiration

  SvarSlet
  Svar
  1. M-S K: Selv tak - håber du vil synes om dem! Jeg er heller ikke helt god til at spise kød om morgenen (i hvert fald ikke når den skal medbringes på arbejde), så pandekager fungerer noget bedre :-)

   Slet
 3. Fin side :)
  Hvor meget må man spise pr måltid ca? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym: Tak :-)
   Det er lidt svært at sætte tal på, men jeg vil tro jeg kan spise et par stykker når jeg laver 5-6 pandekager ud af denne portion. Det afhænger jo også af hvor sent man får morgenmad, og hvor lang tid den skal mætte inden frokost. Så du må nok prøve dig lidt frem!

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet