søndag den 9. september 2012

Indkøb fra Healthysupplies i England


Mine første low carb indkøb var fra iHerb i USA, og siden har jeg suppleret lidt fra butikker herhjemme, på de ting jeg ikke kunne vente på.
Men jeg har i længere tid haft kig på en engelsk netbutik som har rigtig mange ting der egner sig til denne type madlavning - nemlig Healthysupplies.co.uk.
De har virkelig mange gode ting, og også ting der ikke lige har med low carb at gøre - feks en masse forskellige frysetørrede bær og frugter, hvor priserne er noget anderledes end de ågerpriser som feks Specialkøbmanden tager herhjemme.

Jeg har lavet et regneark med de ting jeg vidste jeg kom til at mangle, og har i det lavet prissammenligninger mellem Healthysupplies, Gojiking (som også har nogle gode ting og i mange forskellige portionsstørrelser), Helsam herhjemme (hvorfra man jo kan få leveret fragtfrit til en helsekostbutik i nærheden) og et par andre steder. I regnearket kan jeg indtaste de mængder jeg skal bruge, og på den måde hurtigt få overblik over hvor det er billigst at købe, også når fragten skal tages med i betragtning. Med den portion varer jeg endte med at bestille, var det faktisk 3-400 kr. billigere at bestille fra Healthysupplies end at købe via Helsam herhjemme - også selvom fragten fra England kostede 17 engelske pund. For de 17 pund kunne jeg have bestilt op til ca. 18 kg uden at fragtprisen steg - min pakke vejede ca. 12 kg.

Bestillingen og leveringen gik super nemt - jeg bestilte en onsdag eller torsdag, fredag blev varerne afsendt og jeg fik et UPS tracking nummer jeg kunne følge, og om tirsdagen ankom varerne.
Eneste lille problem var at en lille pose med hampefrø var gået i stykker, så en del af frøene lå løst nede i kassen - det tog jeg nogle billeder af som jeg sendte til firmaet, og dagen efter kom der en mail retur hvor de beklagede meget, og lovede at tilbageføre pengene for frøene. Det har de gjort, så jeg kan bestemt kun anbefale at handle med dem. Gode produkter, et meget stort udvalg, hurtigt svar på henvendelser og fin service.

Her er hvad jeg fik leveret:

1,5 kg øko revet kokos - skal bruges i bla. kager, konfekt, morgenmad, hjemmelavet kokossmør og måske til at prøve at lave kokosmælk selv, og derefter tørre pulpen til kokosmel

1 kg øko tørrede dadler - skal bruges i kager, konfekt og som sødemiddel

1 kg øko palme/kokossukker - skal bruges i stedet for almindeligt sukker i kager og desserter


2 poser tørrede øko granatæblekerner - skal bruges i morgenmad, salater eller som snack

500 g tomatpulver - bruges til at forstærke tomatsmagen i feks. saucer, supper, sammenkogte retter eller dressinger - og man kan lave tomatpure ved at blande det med vand!

100 g frysetørret kirsebærpulver - skal bruges til desserter og konfekt, eller i smoothies


250 g røde chiliflager

250 g øko uafskallede hampefrø - skal bruges i smoothies, morgenmad eller i salater
3x800 g øko kokosolie af den gode slags (med smag og duft) - skal bruges til næsten alt :-)


454 g øko hampeprotein - skal bruges i smoothies, morgenmad og andre steder hvor der skal et ekstra skud protein til (den er dog ikke så køn at putte i lyse væsker, da farven er grøn, så den er pænest at gemme i feks. en grøn smoothie)

125 g gærflager - har set det brugt i nogle raw opskrifter, som jeg godt kunne tænke mig at afprøve

740 g øko blackstrap molasses - skal bruges i feks. smoothies eller kager - eller bare som kosttilskud, da den skulle indeholde rigtig mange gode tingSweet Freedom naturligt flydende sødemiddel, som jeg stødte på i denne lange kommentartråd om agave - det er et engelsk produkt som er lavet af æbler, vindruer og johannesbrød (carob). Det indeholder meget mindre af den farlige fructose (24% i forhold til 90% i agave), 25% færre kalorier end sukker, og har et ret lavt GI (som jeg dog ikke har kunnet finde noget nøjagtigt tal for).
Lidt en skam at produktet ikke er økologisk, men det kunne man jo håbe på vil komme med tiden.
Det vil blive brugt til alt hvor jeg ellers ville have brugt agave, eller anden sirup/flydende sødemiddel.

Bestiller du nogen gange produkter hjem fra udlandet, og har du netbutikker du kan anbefale?