torsdag den 4. april 2013

Opskrift: Medisterpølse på mayo- og chilikål (Nemt & Hurtigt Vol. IV)


Til en julefrokost sidste år for Lækkermåsens søskende fik vi medisterpølse, og da jeg tror jeg havde købt i omegnen af 5 kilo blev der en del rester tilovers, som siden har ligget i fryseren og ventet på at der opstod en god ide de kunne blive brugt til.
I påsken syntes jeg tiden var kommet så der snart kan blive ryddet ud og lavet plads til ting til festen, og jeg lavede derfor en ovnret af halvdelen af pølsen - den blev dog ikke nogen ubetinget succes, så den vil ikke blive gengivet her, men der var stadig ca. 250 g pølse tilbage, som jeg både lørdag og søndag i påsken fortærrede på samme vis.
Nemlig oven på kål.

Efter at have fået döner kebab i Tyskland flere gange, har jeg været ret begejstret for noget der ligner den kålblanding de putter i brødene dernede, og vi har flere gange købt kebab kød i Løvbjerg, som jeg har serveret ovenpå en blanding af rødkål, spidskål, tomat, agurk og løg, blandet med en god mayonnaise og en stærk chilisauce - det minder en smule om det man får i en döner.

Men kålblandingen kan selvfølgelig også bruges til andet end kebab kød, og medisteren passer jo især godt til rødkålen, så derfor opstod ideen.
Jeg skar medisteren i skiver og spiste den lun den ene dag, og kold den næste - begge dele fungerer fint, og der er mad på bordet på næsten ingen tid, hvis pølsen allerede er stegt.

Medisterpølse på mayo- og chilikål:
1 person

ca. 125 g stegt medisterpølse (den var forkogt i 10 minutter med peberkorn og laurbær inden den blev frosset ned, og jeg kunne derfor nøjes med at pensle med lidt olie og stege den i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, vendt halvvejs i stegetiden)
ca. 100-150 g spidskål eller hvidkål
ca. 100-150 g rødkål
ca. 2-3 spsk god mayonnaise (Hellmanns, Heinz eller hjemmelavet - nok til at kålen bliver fedtet godt ind)
nogle dråber stærk chilisauce

Skær medister i skiver og lun den evt. i mikroen hvis den er kold. Skær kål i tynde strimler og bland godt med mayo og chilisauce. Arranger på en tallerken med medister øverst.
Et voilà - der er serveret.

Konklusion:

Det er jo næsten en overdrivelse at kalde det en opskrift, når man ikke har lavet medisterpølsen selv, men under all omstændigheder smager det godt, det er nemt og hurtigt, og køber man en god kvalitet medister (eller laver den selv), så er det jo sådan set også rimeligt sundt og mættende - der ryger mere kål ind end man lige skulle tro man kunne konsumere i rå tilstand.
Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg spiser medister på den måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar