tirsdag den 26. marts 2013

Opskrift: Greenie med spinat, squash, persille, ingefær, lime - og lidt frugt


Det er ikke meget jeg har lagt på bloggen om drikkevarer, men en gang imellem lykkes det mig faktisk at lave noget på superblenderen, som er ok. Som regel bliver det til smoothies med bananer og bær, men i dag er det for første gang lykkedes mig at lave en greenie (den grønne version af en smoothie) som faktisk smager godt.
Nogle vil måske mene jeg snyder da jeg putter banan i, men hey - greenien er da stadig grøn. (Og bananer er da også grønne når de er umodne - eller noget). I øvrigt er der jo også lime i, og det er da også en frugt. (Er det kun mig selv det lykkes at overbevise?)

Nå men inspirationen kom fra min yndlings low carb Facebook gruppe, og greenien kom til verden på følgende vis:

Greenie med spinat, squash, persille, ingefær, lime - og lidt frugt:
1 person/1 stort glas

100 g frossen spinat i kugler (bruger du frisk spinat, så brug et par håndfulde isterninger også, ellers bliver den ikke kold nok)
50 g frisk squash
5 g frisk persille
10 g ingefær
20 g øko/usprøjtet lime inkl. skal (en tyk skive - har i øvrigt lige læst i dag, at nogle øko citrusfrugter er smurt ind i bivoks, så husk at vaske dem i varmt vand for en sikkerheds skyld!)
50 g frossen banan
2 1/2 dl koldt vand
evt. nogle dråber flydende koncentreret Stevia, eller andet sødemiddel uden kalorier

Hæld hele molevitten, undtaget sødemiddel, i en god blender, og blend grundigt til drikken er mest muligt flydende og uden klumper. Smag evt. til med sødemiddel, hvis ikke bananen har sødet nok.
Hvis din blender ikke kan klare mosten helt, og du ikke har det så godt med klumper, så si evt. klumperne fra - men husk de indeholder gode fibre.
Drik med det samme - hvis den er for tyk, så tilsæt evt. lidt mere vand.

Konklusion:

Jeg har forsøgt mig med greenies før, men det har altid været nødvendigt at putte større mængder bær eller frugt i, for at smagen blev acceptabel - men denne gang er det lykkedes med noget der smager meget tæt på godt.
Jeg smagte på den inden jeg puttede banan i, og jeg må indrømme at uden blev den lige lovlig "grøn" i smagen, så derfor kom bananen i - men måske jeg kan vænne mig til den "rå" udgave på længere sigt.
Den her version er i hvert fald kommet for at blive når man skal starte dagen med et megasundt boost, og så er den jo fantastisk smuk at se på - man kan ikke undgå at komme til at føle sig ret sund efter sådan et glas.

Har du forslag til andre sammensætninger af greenies, som er gode?

4 kommentarer:

 1. Den er godt nok flot! Jeg har endnu ikke 'tudet' kaste mig ud i smoothies med spinat, men en dag bliver jeg altså nødt til at prøve det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Piske: Jeg var heller ikke helt tryg ved det grønne stads, men bananen og limefrugten kamouflerer spinatens jord-smag fint. Just do it :-)

   Slet
 2. Jeg må også se at hoppe med på den der greenie-vogn. Jeg synes bare heller ikke, at det har virket specielt tiltalende, når jeg har set ingredienserne. Men med bananen kunne jeg faktisk godt blive fristet. Det må jeg lige have afprøvet! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. lykkeglimt: Den er slet ikke farlig med banan i - dadler kunne også gøre tricket, hvis man er mere til det, men banan på frost er også med til at gøre den kold. Håber det bliver en succes hvis du vover dig ud i det!

   Slet