onsdag den 17. oktober 2012

Opskrift: Æblekrydret ostekagedip


For en uges tid siden var der en af Facebook vennerne der postede et link til en snack hvor der bl.a. skulle bruges knuste kiks, a la Digestive, eller en anden sød kiks. Jeg har haft luret på snacken lige siden, men den der med kiksene har holdt mig tilbage.
Indtil jeg så fandt opskriften på kanelkiks med kikærtemel.

Kiksene blev derfor produceret med det eneste formål at udgøre det knuste indslag til nævnte snack, nemlig denne ostekagedip fra Cooking Classy.

Man dypper friske skiver af æble i en karamelagtig flødeostedip, og dernæst i de knuste kiks. Det kan da kun være godt.

Nu skulle der bruges en istopping med karamel til osten for at give karamelsmag, og det havde jeg ikke i huset, og heller ingen intentioner om at købe.
Eller - nu lyver jeg faktisk lidt, for vi har stadig megamange rester af diverse istoppings fra Bonussønnens konfirmation og det tilhørende softicemekka - men det bliver gemt til en dag hvor hans mor og hele familien bliver inviteret til restegilde, for vi har også stadigvæk ca. 4 liter iscreme til at stå, så der kan laves softice i ismaskinen. Mind mig lige om at jeg så ikke skal spise mere dén dag.

Nå men i stedet for karameltopping brugte jeg Sweet Freedom sirup (agave er også en mulighed, hvis ikke du har forsaget den endnu), og så fik jeg bugt med det absolut sidste af æblemosen som ikke var frosset ned. Det gav en ekstra dimension af æblesmag at putte det i dippen, men det er ikke med i den oprindelige opskrift, og er heller ikke nødvendigt, så lad dig ikke afskrække af at du ikke lige har det stående.

Hvis du til gengæld allerede har en slags kiks i huset, så er dette en meget hurtig og nem snack at få på bordet.
Samtidig kan du også få bugt med nogle aggressioner ved at tæske løs på kiksene i en frysepose.

Æblekrydret ostekagedip:
1-2 personer

100 g fuldfed flødeost (jeg bruger som sædvanlig den billige fra Lidl)
1-2 spsk Sweet Freedom (eller agave) sirup - jeg brugte 1, men hvis ikke du putter æblemos i, er det måske nødvendigt med 2, alt efter hvor sød du gerne vil have dippen
evt. 1 1/2 spsk usødet æblemos med kanel

Rør flødeost godt sammen med sirup og evt. æblemos - smag til med sirup. Osten skal have en lidt karamelagtig smag.

Server ostedippen med både hele, og knuste kanelkiks eller anden type kiks, samt friske æbler i skiver.

Konklusion:

Det her er absolut en lækker og ikke særlig syndig (medmindre man spiser hele portionen selv) snack  - de friske sprøde æbler med den lidt syrlige ostedip, og de sprøde kiks - perfekt snack hvis man er eftermiddagssulten, eller måske til børnene til Disney Sjov!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar