I denne uge har jeg fundet billige økologiske bananer i Løvbjerg - 5 kr. for 4 (ganske vist lidt små) bananer. Jeg formoder de var sat ned fordi de var på vej til at være lidt for modne selvom de overhovedet ikke var brune, men så er det jo heldigt at det er sådan jeg bedst kan bruge dem. Både i smoothies, og til disse pandekager som jeg allerede har lavet et par gange indenfor de sidste 4 dage.
Jeg har set bananpandekager flere steder rundt omkring, hvor udgangspunktet er 2 æg til 2 bananer, så det byggede jeg lidt videre på, og endte ud med en opskrift som hverken indeholder sukker (sødmen klarer bananerne fint selv), mel (FiberHusk klarer det med at gøre dejen tyk - faktisk til overflod, hvis man ikke passer lidt på) eller smør (æggene sørger for fedtet, og så bliver de stegt i kokosolie).
Jeg puttede kanel i for smagens skyld, sammen med Chia frø for sundhedens, og så endte det ud i følgende, som jeg et par dage har haft med på arbejde som morgenmad, og spist sammen med jordnøddesmør, banan i skiver og revet kokos - enten blendet sammen med tørrede gojibær, eller tørrede blåbær.
Det giver sådan nogle fine farver på pandekagen.
Bananpandekager:
ca. 3 stk. af ret god størrelse
10 mandler
2 æg
2 godt modne bananer
1 stor tsk stødt kanel
2 tsk Chia frø
2 spsk FiberHusk
kokosolie til stegning
Blend de hele mandler til groft mandelmel og tilsæt derefter æg, bananer og kanel til blenderen, og blend til bananerne er godt most ud.
Blend chia frø og FiberHusk med ganske kort til blandingen er jævn.
Varm en pande (eller to) godt op med lidt kokosolie og lav 3 eller flere pandekager af portionen. Det passer nogenlunde med at når panden er varm, så er dejen blevet tilpas tyk efter at FiberHusk har suget væske. Står den alt for længe kan dejen godt blive så tyk at det er svært at brede den ordentligt ud til pandekager, men med et par skeer eller en dejskraber er man godt hjulpet - og der er jo ingen der siger at pandekager behøver være helt runde.
Spis dem med det samme med feks. jordnøddesmør, frisk banan i skiver og revet kokos, eller køl dem af og sæt dem i køleskabet, eller i fryseren med madpapir imellem - så er det nemt lige at tage det nødvendige antal ud en dag der skal kræses lidt om morgenmaden.
Konklusion:
Ny yndlingspandekage er fundet - den eneste low carb style jeg har prøvet tidligere er den med hytteost, og jeg må indrømme at jeg synes den her smager bedre, og den er heller ikke så vanskelig at få blendet helt jævn som hytteostversionen. Den bliver pænt svampet og faktisk synes jeg den smager bedst kold, da konsistensen så er bedre. Den tager dog ikke skade af lige at blive lunet 20 sekunder i mikroen.
At man kan spise den med jordnøddesmør, frisk banan og kokosmel ovenpå, det gør det kun endnu bedre.
Lækkermåsen var også tilfreds da han fik uddelt smagsprøver - måske jeg engang vover pelsen og serverer dem til en brunch - uden at sige det er low carb?
Jeg har ønsket mig en blinispande i julegave - det vil forhåbentlig gøre det lidt nemmere at lave små, ens pandekager.
De lyder dejlige og de skal klart prøves men de er nok ikke helt så low carb som divs mandelmels eller hytteost baseret pga bananerne-så hvis man er på striks kick as version er det nok ikke noget man skal spise .
SvarSletJeg ville ikke sige noget :)
kh
Henriette: Du har ret i at de strengt taget ikke er low carb når der er bananer i - men jeg går også mest op i at der ikke er korn eller raffineret sukker i. Naturlig kost, du ved :-)
SletDer er ikke andre i min omgangskreds der spiser efter samme principper, så tanken går også mere på om de kunne narres til at tro at pandekagerne er lavet på almindelig vis med sukker og mel.