fredag den 28. september 2012

Opskrift: Chokoladebidder med jordnødder og banan, og frosne bananskiver med chokoladeUdover fudgen som jeg havde med i byen sidste fredag, så blev der også produceret to andre slags hapsere - frosne bananskiver overtrukket med chokolade (meget populært i  blogverdenen denne sommer, men det er altså først nu jeg er nået så langt), og små bidder med hjemmelavet chokolade lavet af kokosolie, kakao og sirup, med en mos af jordnøddesmør og banan i midten.

Bananskiverne behøver jeg vist ikke linke til - jeg aner ikke hvem der først fandt på denne idé, men den er så enkel at der næppe kan kræves patent på den.
De andre hapsere er fundet hos Chocolate Covered Katie.

Chokoladebidder med jordnødder og banan:
ca. 15-20 stk. afhængig af størrelsen på formene

Til chokoladen:

4 spsk smeltet kokosolie (med eller uden smag - jeg kan godt lide den milde kokossmag i chokoladen, så jeg brugte med smag)
5 spsk kakaopulver, gerne raw
1 spsk Sweet Freedom sirup, eller agavesirup eller evt. Sukrin melis/Stevia sødemiddel
2 scoops koncentreret Stevia pulver

Til fyldet:

1/2 banan
2 spsk jordnøddesmør
et lille nip salt

Rør kokosolie og kakaopulver sammen, og smag til med sirup/sødemiddel/Stevia.
Fordel halvdelen af chokoladen i små muffins/konfektforme med en lille teske i hver, eller brug en silikoneform med små huller, og stil formene i køleskabet i nogle minutter indtil chokoladen så småt begynder at stivne. Brug ikke større forme end at man kan spise et stykke i én mundfuld, da chokoladen hurtigt smelter hvis man holder for meget ved den.
Blend banan med jordnøddesmør og salt, og fordel fyldet med en lille klat i midten af hver form. Fordel resten af chokoladen i formene, så fyldet lukkes inde.
Stil formene i fryseren indtil chokoladen er helt stivnet. Hvis ikke de skal serveres med det samme, så poppes de ud af formene og opbevares i en lukket beholder i fryseren (så de ikke kommer til at smage af fryser) indtil et par minutter før serveringen. De kan sagtens spises direkte fra fryseren, og vil hurtigt blive for bløde og fedtede ved stuetemperatur.

Frosne bananskiver med chokolade:

banan i skiver
smeltet mørk chokolade min. 70% - smag evt. den smeltede chokolade til med kalorielavt sødemiddel hvis den er for mørk i smagen, og du gerne vil undgå for meget sukker i chokoladen. Du kan selvfølgelig også lave chokoladen selv ligesom ovenstående, hvis du gerne vil undgå sukker helt

Dyp bananskiverne i chokoladen og sæt dem i et lag på bagepapir på en tallerken eller i en plasticbøtte. Drys evt. med lidt frysetørret frugt/bær inden chokoladen stivner (jeg brugte kirsebærpulver).
Sæt bananstykkerne i fryseren til et par minutter før servering.

Konklusion:

Super lækre små hapsere - dem kan man godt blive forfalden til.
Gider man ikke lave chokoladen selv af kokosolie og kakao, kan man selvfølgelig bruge almindelig mørk smeltet chokolade  til bidderne med jordnødder og banan, men denne hjemmelavede udgave af chokolade er altså lækker.
Det hele forsvandt som dug for solen.
Næste gang skal der laves MEGET mere.

2 kommentarer:

 1. Heidi - sig mig hvor får du det fra? Igen er jeg imponeret:-)
  Vi lever næsten af slik p.t. Når en eller anden tillader siig at være så ubehøvlet med den bemærkning - siger jeg blot det er sund stenalderkost.
  Morgenhilsner Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte: Fra andre blogs, ligesom mange andre - og tak :-)
   ja det er utroligt hvad man kan klemme inder under stenalder/low carb kategorien. Har også på fornemmelsen at nogle af mine kolleger har lyst til at sige noget, når jeg sidder og spiser smør og fed ost på kernekiks eller brød :-)

   Slet