søndag den 8. juli 2012

Opskrift: Jordbær / rabarberkompot med appelsinskal


Den sidste uges tid har jeg spist pandekager til morgenmad på arbejde, og dertil har jeg fået en frisk og syrlig kompot af nye danske jordbær, som vi selv plukkede for et par uger siden, og fine røde rabarber som vi har fået af venner.
Jeg har med vilje ikke sødet den så meget når den nu primært skulle bruges til morgenmad og ikke dessert - men det kan man jo bare gøre som man vil.
Til gengæld har jeg brugt lidt mørk agavesirup for at give en anden sødme end kun sukrin giver, og så har jeg tilsat den tørrede appelsinskal, som jeg er blevet ret glad for at bruge.
Og masser af vanilje, som giver de fineste små sorte prikker.

Denne opskrift giver en rimelig stor portion - jeg har delt den op i flere sylteglas som jeg har skyllet i vodka, og opbevarer i køleskab - så håber jeg den kan holde nogle uger hvis man er obs på hygiejnen, og kun bruger en ren ske i glasset.

Jordbær / rabarberkompot med appelsinskal:


500 g jordbær
500 g rabarber skåret i mindre stykker
3 spsk sukrin+
2 spsk mørk agavesirup
korn af 2 stænger vanilje mast ud i en smule sukrin på et skærebræt (så vaniljekornene ikke klumper)
1 tsk tørret appelsinskal

Kog alle ingredienser op og lad kompotten simre i en halv times tid til frugten er kogt ud og jævnet. Hæld den på de vodkaskyllede glas og luk til med det samme - lad glassene køle lidt af, og opbevar dem derefter i køleskab.

Spis kompotten til pandekager, vafler, i yoghurt, Skyr eller feks. koldskål - som vi skal have i aften.

Konklusion:

Den er skøn, syrlig og sommerlig, og perfekt til pandekagerne.
Og alle de andre ting jeg har nævnt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar