onsdag den 24. oktober 2012

Rå fødselsdagsgaver


Jeg har slet ikke fået vist hvad jeg fik i fødselsdagsgave af vores dejlige venner, da jeg havde damerne med på Bones sidste mandag - jeg havde bl.a. ønsket mig raw kogebøger, og der var lige kommet en spritny en af slagsen i boghandlen, da de var inde og kigge.

Anita Dietz har skrevet bogen "Rimelig rå - rawfood og naturlig mad" - den er ikke 100% med rå mad, men indeholder også opskrifter hvor der bla. bruges mejeriprodukter, der koges kikærter osv., men den ser nu spændende ud alligevel. Jeg har ikke fået den studeret ordentligt endnu, men det får jeg forhåbentlig snart tid til.

Desuden havde de fundet på den mest geniale ting - et 2 timers kursus i raw food hos Ida Kirk Foged der har Rawfood livsstil, hvor hun bla. tilbyder privatkurser i rawfood tilberedning, og hun har desuden været med til at starte Jyllands første råbar i Århus, Råbar.

Det bliver mega spændende og jeg glæder mig rigtig meget - det kommer dog først til at løbe af stabelen engang i det nye år, men så er der jo noget at glæde sig til.

Som det (mere eller mindre tydeligt) fremgår af gavekortet, så kan jeg i øvrigt selv være med til at bestemme indholdet af seancen - om det skal være med fokus på desserter, kager, dehydrering, hovedretter osv.

Jeg tror det bliver noget med kager/desserter og dehydrering - for jeg har da vist forresten også glemt at fortælle om den ekstra fødselsdagsgave fra Lækkermåsen (jeg bestilte den godt nok selv, men det er jo tanken der tæller) - sig hej til det nyeste medlem af køkkenudstyrsfamilien...


4 kommentarer:

 1. Hej Heidi
  Hvor er dehydrateren fra og hvor meget strøm bruger den når den skal være tændt hele natten i forhold til en ovn.
  Det lyder spændende og til lykke fra mig til dig.
  Hilsen Laura

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura: Tak skal du have :-)
   Dehydratoren er en Sedona fra Tribest med 9 bakker. Jeg havde ellers kig på en Excalibur, men efter at have set videoen her lidt nede på siden http://www.ukjuicers.com/sedona-9-tray-dehydrator-by-tribest hvor de sammenlignes, så var vi enige om at Sedonaen ser bedre ud på flere måder. Og så kostede den ikke engang ret meget mere (har købt den hos rawfood.dk)
   Ifølge brugsanvisningen bruger den 550-650 watt - dvs. hvis den står tændt et døgn må det give i omegnen af 13-15 KW.
   Jeg ved så ikke lige hvad en ovn normalt bruger - men jeg håber du kan bruge infoen til noget alligevel!

   Slet
 2. Hold da op - hvilke gaver du har fået. Er spændt på at høre mere. Endnu en gang 9 gange ØV - kan ikke logge mig på FJÆSEN:-(
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte: Ja jeg kan bestemt ikke klage over gaverne :-) Glæder mig også til at få brugt dehydratoren og få kigget noget mere på RAW verdenen!

   Slet