onsdag den 23. januar 2013

Opskrift: Mega-nem og hurtig wanna-be coleslaw (Nemt & Hurtigt Vol. III)


Har du nogen gange lyst til noget a la coleslaw men gider ikke bøvlet med marinering og vridning af grøntsagerne lige som i denne opskrift?
Eller har du ikke lige alle ingredienserne til denne opskrift?
Så findes der en hurtig genvej med meget få ingredienser, som måske ikke smager 100% som coleslaw, men som i hvert fald minder meget derom konsistensmæssigt, og som er nem at gå til - og endda kan varieres med de grøntsager du putter i.

Normalt laves coleslaw med gulerødder og hvidkål, men den anden dag havde jeg nogle rosenkål der trængte til at blive udryddet, og derfor blev der lavet en version af dem, og så gulerødder. Det fungerede glimrende.
Og jo, man kan GODT spise rå rosenkål - det smager IKKE ligesom i 70'erne, hvor man blev tvangsfodret med udkogt prut-lugtende kål i stride strømme.
Jo, det var der altså nogen der blev (heldigvis var det ikke mig).

I dag blev der lavet en ny portion så der er til nogle dage, og der brugte jeg både gulerødder, rosenkål og spidskål. Dressingen består simpelthen kun af creme fraiche i ønsket fedt-styrke, mayonnaise, citronsaft, salt og peber.
Den smager bedst hvis den bliver lidt til den fede side med mayonnaise, og der er måske ikke helt nok mayo i nedenstående portion - men glasset var pludselig tomt, så du må selv smage dig frem til om du synes der skal mere i.
Vil du peppe den lidt mere op, så kunne man putte lidt æblecidereddike og sellerisalt i.
Det må du selv om.

Her er hvordan jeg lavede den i dag.

Mega-nem og hurtig wanna-be coleslaw:
ca. 4-5 personer

100 g gulerod
150 g spidskål
150 g rosenkål
150 g creme fraiche 18%
75 g mayo
2 tsk citronsaft
½ tsk salt
friskkværnet peber

Riv grøntsagerne i foodprocessor eller minihakker (eller på rivejern, men det er lidt med fare for knoerne med de der rosenkål). Hæld dem i en skål, og bland grundigt med resten af ingredienserne. Smag til med citronsaft, salt og peber - og evt. mere mayo.
Spis den som tilbehør til kød, evt. med flere grøntsager til.
Kan sagtens holde 3-4-5 dage på køl.

Konklusion:

Jeg foretrækker stadig en rigtig coleslaw a la den første opskrift jeg har linket til, hvor grøntsagerne marinerer, men den her er tilpas nem og god til at jeg gider lave den en onsdag aften. Og den kan spises til næsten al slags kød og andre grøntsager.
Mere behøver jeg ikke som grund til at lave den.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Måske jeg skulle prøve den marinerede variant snart - det har jeg nemlig stadig til gode. Det er altid bare blevet kål og gulerødder i en hurtig dressing og så er der serveret.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. Den marinerede version er i hvert fald ikke dum - selvom jeg nu er blevet en smule træt af coleslaw og hellere vil have æble/porresalat :-)
   Men skal der en hurtig gang grøntsager og fedt ned, så er denne udgave nem og ret spiselig.

   Slet